Erdoğan'ın ziyaret ettiği cemevi yönetimi ihraç ediliyor

Print
Haber Tarihi : 10.08.2022 15:31
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Alevi Vakıfları Federasyonu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaret ettiği Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı yönetiminin federasyondan ihraç işlemlerine başladığını açıkladı.

Erdoğan'ın ziyaret ettiği cemevi yönetimi ihraç ediliyor

Açıklamada "İnanç ritüellerimizin fütursuzca istismar edilmesine sessiz kalan Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı yönetimini kınıyoruz" denildi.


Alevi Vakıfları Federasyonu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara’da ziyaret ettiği Hüseyin Gazi Cemevi yönetiminin, federasyondan ihraç işlemlerine başlatıldığını bildirdi.


Federasyondan yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinin 'önemli' olduğu vurgulanırken ziyaretin öncesi ve sırasınca yaşananlar ise 'üzücü' olarak adlandırıldı.


Federasyondan yapılan açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımızın, 20 yıllık iktidarı süresince ilk defa bir Cemevini ziyaret etmesi Alevilere saldırıların yapıldığı bir dönemde son derece önemli olduğu gibi toplumu kucaklayıcı ve birleştirici bir ziyarettir. Bu anlamda bu ziyareti önemsiyoruz. Bu ziyaretin öncesi ve sırasınca yaşananlar ise bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Öncelikle, Federasyonumuz bileşeni olduğu halde, başından itibaren vakıf yönetimi tarafından Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyareti hakkında tarafımıza en ufak bilgi dahi verilmemiştir." ifadelerine yer verildi.


“Ritüellerimiz fütursuzca istismar edildi”


Açıklamada şöyle tamamlandı:


"Alevi-Bektaşi toplumunun yüzyıllar boyunca geliştirdiği, yaşadığı zulüm ve baskılara rağmen bugünlere getirdiği yüce değerleri, basit çıkar hesaplarıyla ayak altına alan, Alevi-Bektaşi toplumunun en kutsal değerlerinden olan, 'Muharrem/Matem' ve inanç ritüellerimizin fütursuzca istismar edilmesine sessiz kalan Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı yönetimini kınıyor ve Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı hakkında Federasyonumuzun Yönetim Kurulunun aldığı karar gereği ihraç işlemlerine başladığımızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz."

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.