AMİRAL BATTI

Print
Haber Tarihi : 05.05.2021 18:19
FaceBook paylaş Twitter paylaş Google paylaş Yahoo paylaş MSN paylaş Hotmail paylaş Delicious paylaş Digg paylaş

Yazar Abdulnur BİLGİNCİ'nın Kaleminden ''AMİRAL BATTI''

AMİRAL BATTI
Türkiye gündemi kadar değişken,sıcak,dinamik başka bir ülke gündemi daha olduğunu sanmıyorum.Günlük,saat, hatta anlık değişen gündem var ülkemizde.

Öyle ki bazen bir gün önceki gündem hakkında konuşmak,yazmak bile gündem dışı kalmak olabiliyor.Bu kadar hızlı değişen gündemi takip etmek te haliyle oldukça zor oluyor.

Çok değil,daha bir kaç gün önce oldukça sıcak bir gündem olan emekli 104 amiralin yayınladığı bildiri neredeyse unutuldu bile. Çünkü o olaydan sonra bir çok gelişme yaşandı,köprünün altından çok sular aktı ve gündem değişti. Oysa bu öyle kolay kolay unutulması,yabana atılması gereken bir gündem değildi.

Şanlı ordumuzun geçmişi bir çok zaferle, şanla, şerefle doludur.Ama ne yazık ki siyasete müdahale, darbe gibi konularda da bir o kadar sicili kabarıktır TSK’mızın.Bizde emekli olsun,muvazzaf olsun,tard edilmiş olsun,müstafi olsun asker her zaman askerdir (rütbeli olanlar).

Hiç birinin iç siyasete, yönetime, günlük politikalara yönelik fikir beyan etme, bildiri yayınlama hakkı yoktur. Velev ki ekonomi, yönetim ve idari  anlamda işler çok kötü de olsa.

Bu ülkede darbe yapıp görevi başındaki başbakanı ve üç bakanı idam etmiş bir silahlı kuvvetlerin,  yarattığı travmanın bile yüzyıllarca sürmesi mümkünken, 12 mart, 12 eylül,28 şubat,27 nisan,bitmedi 15 temmuz...

Bunlar daha hafızalarda tazeyken 4 nisan 2021’de 104 emekli amiralin montrö boğazlar anlaşmasını bahane ederek verdikleri “muhtıra” “ihtar” “uyarı” “bildiri” adına ne derseniz deyin tam anlamıyla bir darbe imasıdır,aba altından sopa göstermektir,siyaset kurumuna müdahaledir, anti demokratiktir.

Bir şeyin sadece kanuni olması onun hukuki,meşru ve etik olduğu anlamına gelmez, gelmemelidir.Kaldı ki bu olay kanuni de değil.

İşin vahim tarafı bazı siyasetçilerin ve hatta siyasi partilerin bu bildiriye sahip çıkması ve buradan siyasi bir rant devrişme çabasına girmiş olmasıdır.

Siyaset kurumu ve siyasi partiler topluma yol gösterme, çözümsüzlüklerde yeni yol açma ve halkın sorunlarına çözüm bulma kurumlarıdır. Antidemokratik ve vesayetçi odakların peşine takılıp oradan bir şey devşirme yeri değildir.

Bu bildiri veya adı her neyse 104 emekli amiralin yaptığı olay asla unutulmamalı, unutturulmamalı ve üstüne gidilmelidir.İktidarın her sıkıştığında bu tarz can simitlerinin kendisine uzatılmasını muhalefet iyi idrak etmeli,uyanık olmalı ve olayın tüm yönleriyle ortaya çıkartılmasını istemelidir.
Askerlerimiz  de bu tarz bildirilerin ortaya çıkaracağı sonuçları iyi hesaplamalı ve ona göre davranmalıdır. 
Emekli amiral olabilirsiniz,canınız sıkıldıysa amiral battı oynayın.Ülkenin kaderiyle değil... 

Abdulnur Bilginci

ANASAYFA |GÜNDEM |BÖLGESEL |SİYASET |EKONOMİ |SPOR |DÜNYA |SAĞLIK |TEKNOLOJİ |KULİSVAR |BİLİM-EĞİTİM |KÜLTÜR SANAT |MAGAZİN
GİRİŞ SAYFAM YAP| |RSS ÖZET AKIŞI|İLETİŞİM|KÜNYE
Turkuaznet İnternet ve Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirilmiştir. Tüm hakları saklıdır.